Yükleniyor...

Teknoloji

Arge Çalışmaları1-Aşılı Kavun & Aşılı Biber üretimi

Neden aşılı kavun ? Neden aşılı biber ? 

Ülkemiz topraklarında hastalık etmenlerinin son yıllarda yaygın ve yoğun olması
Aşılı fidelerin düz fidelere oranla toleransının ve direncinin daha yüksek olması
Birçok toprak öncesi ve üretim dönemi kimyasallarının kullanımdan kaldırılması 

Ve dolayısıyla üreticilerimizin alternatif çözüm arayışına geçeceği gelecek süreçler için farklı bölgelerde , farklı üst ve anaçlarla aşılı kavun ve aşılı biber fideleri hazırlanıp , firmamız teknik departmanı tarafından üretici koşulları performansları izlenerek uygulanabilirlikleri izlenmiştir. 

2-Silindir-Küp violler

Torf yapısı ,şekli ve hacmini değiştirerek üretilmiş olan fidelerin , üretici koşullarındaki gelişimleri izlenmiş , bu bağlamda silindirik violler , yeni bir viol şekli olarak üretim sistemimize dahil edilmiştir. 

3-Tohum firmalarının yeni & ticari ürün denemeleri

Ticari ya da henüz ticari olmamış üst & anaçların çimlenmeden başlayarak üretim dönemi içerisindeki gelişim performanslarını görmek  , fikir sahibi olabilmek ve tavsiyelerde bulunabilmek adına , farklı firmaların patlıcan (anaç) , hıyar(anaç) ,karpuz (üst ve anaç), kavun (anaç) , domates (anaç) çeşitlerinin üretici boyutunda firmamız teknik departmanı tarafından denemeleri kurulmuş ve takibi yapılmış/yapılmaktadır.